Finanțarea partidelor

Finanțarea partidelor politice pentru activitatea regulată, în afara campaniilor electorale. Analiză a veniturilor și cheltuielilor, evoluția subvențiilor, un motor de căutare a donatorilor către partide, precum și câteva statistici.

Lista actualizată a partidelor politice se regăsește în Registrul Partidelor de la Tribunalul București. În decembrie 2020, Registrul fiscal al partidelor politice conținea 189 de partide. În noiembrie 2008 erau 34 de partide, iar în 2012 erau 28 de partide înregistrate la Tribunalul București.

Datele privind veniturile și cheltuielile partidelor folosite reflectă doar informațiile disponibile public, nu este o analiză exhaustivă; pentru anumiți ani nu sunt publicate toate informațiile.

Venituri Cheltuieli Subvenții
s s s
*sume exprimate în milioane RON
Caută donatori:
Persoane fizice 10+ salarii (M.O.) , Companii (M.O.) Donatii și cotizații peste 10 salarii, împrumuturi peste 100 salarii. Publicate în Monitorul Oficial.

Donatori (R.V.C.)toate donațiile, cotizațiile și împrumuturile partidului. Publicate în raportul de venituri și cheltuieli anual. Cuprinde doar o parte dintre partide. 

Subventii


Top donatori persoane fizice

Nume Partid Total Nr Donatii

Top donatori companii

Nume CUI Partid Total Nr Donatii